Konfa Riviera

 

BAD, VANDRING OCH SPÄNNANDE UTFLYKTER!

DEN FRANSKA RIVIERAN är inte bara ett tillhåll för Hollywoods filmstjärnor under våren. Under Kristi Himmelsfärdshelgen 2021 samlas där även 25 ungdomar från Stockholm för konfirmationsläger.

Konfa Riviera 2021 är nu fullbokat. Vi hänvisar till Konfa Norrmalms övriga konfirmationsalternativ.

 

EN INNEHÅLLSRIK OCH SPÄNNANDE konfirmationsresa till Franska Rivieran där vi funderar kring frågor som kändisskap, sociala medier och ständig uppkoppling. Vi bor vackert på hotell nära medelhavet i Juan les Pins och gör utflykter till bland annat Svenska kyrkan i Cagnes-sur-Mer, film- festivalernas Cannes och vandrar i den gamla och mysiga staden Antibes.

Lektioner, utflykter och vandringar varvas med egen tid i form av bad och shopping. Du får även vara med om mysiga och minnesvärda kvällsandakter på stranden och en minnesvärd dopgudstjänst på stranden i Antibes, där de som inte är döpta döps i Medelhavet. En fantastisk upplevelse! Vid vårt besök hos Svenska kyrkan i Cagnes-sur-Mer får vi lära oss om hur det är leva och arbeta som svensk i utlandet.

Se bilder och filmer från tidigare konfirmationsresor till Frankrike här »

Vad är det att vara kristen? Vi jobbar med frågor som berör ungdomar idag och den tid vi lever i med sociala medier och ständig uppkoppling. När fakta ständigt presenteras i digitala kanaler, finns det då plats för en tro? 

Under vårt besök i filmfestivalernas Cannes, funderar vi på hur det är att vara rik och berömd. Hur förändras vi som människor när fotografer flockas runt om oss dygnet runt och tidningar fylls med skvaller om våra liv?

Vi utgår från vårt egenskrivna studiematerial ”Pray for Europe” som består av 12 teman. Varje tema innehåller en novell, en lektion och en sång.
Läs mer om Pray for Europe här »

Startdatum Söndag 15 november kl 14-18.30 för konfirmander,
kl 17.00-18.30 för vårdnadshavare

Vi träffas åtta gånger (på söndagar) och lär känna varandra inför resan och samtalar och firar mässa tillsammans.

Plats: Stefansgården, Frejgatan 43
Antal platser: 25 st
Resa: 12-16 maj 2021 (Kristi Himmelfärdshelgen).
Konfirmation: 22 maj 2021 kl 14.00 i S:t Johannes kyrka
Avgift: 3000 kr